Bemutatkozunk

A Kalunba Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. alapító okirata szerint és valóságosan is:

„Elsősorban Magyarországon élő menekültként elismert és oltalmazott jogállású személyek, valamint hátrányos helyzetű etnikai kisebbségek tagjai, büntetés végrehajtási intézetben tartózkodó és onnan szabadult személyek, hajléktalanok, állami gondozott és veszélyeztetett, részképesség zavarral küzdő gyermekek, szenvedélybetegek, mentális problémával küzdő személyek, fogyatékos és idős emberek támogatása nyereségszerzésre nem törekvő gazdálkodási tevékenység útján. Az alapítók rögzítik, hogy a társaság közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.”

A Kalunba a fentiek szellemében kezdett építkezni alakulása, azaz a 2014. év eleje óta. Alapítói a menekültügy területén nagy szakmai tapasztalattal, jó referenciákkal rendelkező elhivatott szakemberek. Az első évben mindennapi munkájuk mellett önkéntes tevékenységgel kezdték az új szervezetet, hogy céljaik megvalósítása érdekében önállóan pályázni képes referenciákat felmutathassanak. Az indulás utáni évben, 2015 májusában a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal kötött szerződés keretében áttelepített menekültek integrációjának támogatásáért feleltünk. 2015 novemberében az olasz Valdens Egyház támogatásának köszönhetően tanulási nehézségekkel küzdő migráns hátterű gyerekek számára tanulásiterápiás módszertanát dolgoztuk ki és kezdtünk meg fejlesztési munkát a Kalunba Oktatási és Fejlesztő Központban.

Küldetésünk:

”Szeretnénk egy gyakorlati problémákra gyakorlati megoldásokkal válaszoló befogadó, fejlődőképes, innovatív és elhivatott segítő szervezetet felépíteni, mely a lehető leghatékonyabb módon végzi a munkáját. A maximális pillanatnyi odaadás mellett egy jól szervezett rendszert alkotva maradandó értékek elérésére törekszünk, mindarra, ami az általunk támogatott személyek önálló boldogulását segíti.”

A szervezet nagy figyelmet fordít arra, hogy a szeretetteljes segítő attitűd mellett jól szervezett, hatékony munkával, valódi változásokat érjen el a támogatott személyek életében. Amennyiben hasonló eredmények elérésében segíteni szeretne minket, köszönettel fogadjuk a legkülönbözőbb feladatokra önkéntesek segítségét, munkáltatók részéről üzemlátogatás vagy szakmai gyakorlati helyek felajánlását, piaci áron bérelhető kiadó lakásfelajánlásokat.

Jelenleg is futó projektjeink:

Kalunba Oktatási és Fejlesztőközpont

Magyar nyelvtanfolyamok, felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: E-001452/2016

Menekültek élethelyzetének javítása, integrációjuk elősegítése által, különösen a gyermekek iskola utáni felzárkóztatásának támogatása által
HEKS 949.340.

Churches’ Solidarity for Refugees (CSR) Bread for the World (H-HUN-2018-5396)

Lezárult projektjeink:

Magyar.Nyelv.Tudás.
MMIA-2.2.4-2015-00006

Netovább – Komplex lakhatási integrációs mintaprogram
MMIA-2.2.8-2015-00003

Egyetemi szintű hatósági tolmácsképzés
MMIA-1.2.3/3-2016-00001

Áttelepítési programok értékelése
MMIA-1.3.2/3-2016-00001

Nemzeti áttelepítési program
MMIA-1.4.1-2015-00001

Szívesen fogadunk látogatókat és mesélünk munkánkról bővebben.

Közösségi házunk a 1073 Budapest, Erzsébet körút 5. alatti címen működik.
Továbbá a 2015. 07- 2016.06 közötti időszak menedéke, a Református Budapesti Skót Missziói Egyházközség jóvoltából továbbra is megtalálhatók vagyunk a Skót Misszió épületében is, a 1064 Vörösmarty utca 51. alatti épületben.
Email címünk: kalunbameeting@gmail.com

Hálásan fogadunk pénzadományokat is a következő bankszámlaszámon: 16200223 10023112 00000000 (MagnetBank)

Köszönettel, az alapítók,

Acsai Balázs – Kanizsai Nagy Dóra 

Comments are closed.